RSS
 

[Przepisy] Raffaello

28 lis

Składniki:

  • biszkopt;
  • 2 tabliczki białej czekolady;
  • 1 śmietana 30%;
  • 2 fix;
  • 1 mała paczka kokosów;
  • trochę mleka;
  • pół szklanki herbaty (czarna / zwykła)
  • łyżka alkoholu (wódka / spirytus / rum)
  • płatki migdałowe (wedle uznania do dekoracji)

 

Sposób przyrządzenia:

  1. Na dno garnka nalać trochę mleka i rozpuścić drobno połamaną czekoladę i dobrze ostudzić;
  2. Chwilę ubijać śmietanę, dodać fix i ubić na sztywno;
  3. Ubitą śmietanę stopniowo dodawać do czekolady;
  4. Dodawać wiórki tak żeby powstała masa;
  5. Nasączyć biszkopt herbatą z alkoholem (dół delikatnie żeby nie rozpuścić ciasta);
  6. Przełożyć biszkopt masą (w środek, na górę i na boki – jeśli starczy wedle uznania);
  7. Ułożyć na wierzch płatki migdałów;
 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Ciasto, Przepisy

 

Tags: ,

Dodaj komentarz