RSS
 

[Przepisy] Biszkopt

28 lis

Składniki:

  • 4 jajka;
  • 1 szklanka cukru;
  • 1 szklanka mąki;
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    / 1 kisiel
    / 1 budyń;
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
  • 1 kostka margaryny;
  • cukier wanilinowy;
  • kakao (do kolorowania ciasta);

 

Sposób przyrządzenia:

  1. Przygotować blaszkę;
  2. Rozpuścić margarynę i dobrze ostudzić;
  3. Ubić jajka i cukier na pianę;
  4. Dodać mąkę i kisiel / budyń (jeśli był dodany)
  5. Aby ciasto było puszyste przesiać wszystko prze sitko i nie uderzać w naczynie, aby ciasto nie opadło;
  6. Dodać margarynę (dobrze ostudzoną aby nie ścięły się jajka);
  7. Wylać ciasto na blaszkę i piec w 180 st przez 35 – 40 minut;
 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Ciasto, Przepisy

 

Tags: ,

Dodaj komentarz